GAINSBOROUGH chesterfield étkező és tárgyaló szék

h

Leírás

A Gainsborough Chair (az Egyesült Államokban más néven Martha Washington Chair) egy olyan szék, amelyet Angliában gyártottak a XVIII. században. A szék széles volt, magas háttámlával, nyíló oldalakkal és rövid karokkal, általában bőrrel kárpitozva.

A kortársak „francia széknek” nevezték, mivel a legdíszesebb változatai a XV. Lajos korabeli francia rokokó székeken alapultak. A lenyűgöző, magas színvonalon kézzel készített tradicionális Gainsborough Chesterfield szék erős, tömör bükkfa vázra épül, melyet kívánság szerinti színre pácolunk és lakkozunk.

Lábai két oldalról és és karfái elölről elegáns profil marást kaptak. Készülhet karfával vagy anélkül is. Az ülések és háttámlák mély-tűzve és gombozva vannak antik díszszegekkel szegélyezve tovább emelve a szék eleganciáját. Lábai összekötőket kaptak, melyen nagymértékben növelik a szék stabilitását és szilárdságát.

Ez a bútor úgy lett kialakítva, hogy egy életen át tartson, kényelmet és kifinomultságot biztosítva otthon vagy az irodában. A Gainsborough Chair tökéletes választás, ha egy időtlen szépségű klasszikus Chesterfield étkezőszék, tárgyalószék vagy olvasószék vásárlásán gondolkodik.

Elemválaszték

Karfás étkező vagy tárgyaló szék méretek:

Szélesség: 65 cm
Mélység: 63 cm
Magasság 100 cm

 

Karfa nélküli étkező vagy tárgyaló szék méretek:

 

Szélesség: 57 cm
Mélység: 63 cm
Magasság 100 cm

Technikai információk

Vázszerkezet: Tömör bükkfa vázas, függőlegesen és vízszintesen szőtt elasztikus heveder rugózattal.

Üléspárnák és támla párnák: Az ülés és támla párnázata közepes keménységű nagy sűrűségű és rugalmasságú habbal borított.

Lábak: Színre pácolt bükkfa díszítő profil marással és összekötőkkel a megfelelő stabilitás és tartósság érdekében.

Kárpit:  Leginkább a bőr kárpit a jellemző amely lehet antik, kézi antikolású vagy modernebb egyszínű bőr. Igény esetén készülhet magas kopásállóságú olasz műbőrrel vagy bútorszövettel.

Galéria

Kérdése merült fel? Várjuk megkeresését elérhetőségeinken.