Egyedi bőr ülőgarnitúra tervezés

Ülőgarnitúra, kanapé vásárlásán gondolkodik, de nem találja az ideális darabot, amely tökéletesen megfelel az elképzeléseinek? Esetleg egyik sem passzolt a lakás designjához? Ebben az esetben érdemes megfontolni, hogy egyedileg, személyre szabottan gyártassunk egy olyan ülőgarnitúrát, amely mind méretben, mind stílusban maximálisan megfelel az elvárásainknak.

Felmerül a kérdés, hogy mégis mennyire terheli meg a pénztárcánkat egy ilyen egyedi gyártású, design kanapé? Természetesen a végösszeget nagyban befolyásolják az esetleges igények, valamint az ebből adódó munkaidő, de némi támpontot tudunk adni, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre egy ülőgarnitúra tervezés során, és milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani.

Igényfelmérés

Mint ahogy azt említettük, az ülőgarnitúrák ára nagyban függ az igényektől. Kezdjük rögtön a méretekkel. Az első szempont, hogy hova szánjuk az ülőgarnitúrát, mekkora hely áll a rendelkezésünkre. Ehhez méreten kell megtervezni az ülőgarnitúra méretét az alábbiak szerint:

• Milyen széles legyen?
• Milyen hosszú legyen?
• Milyen magas legyen a háttámla?
• Milyen elrendezése legyen? (L alakú, sarok, egyedül álló, stb…)

A méretek tervezése során ne felejtsük el megmérni, hogy a kanapé szállításához, az adott helyiségbe juttatásához is elegendő helyünk van-e. (Ajtók szélessége, magassága, lépcsőfordulók, stb…). Így elkerülhetjük az olyan kellemetlenségeket, hogy elkészült álmai ülőgarnitúrája, csak épp nem tudja bevinni a lakásba.

YORK Chesterfield luxus ülőgarnitúra

Ha a méretek megtervezésével megvagyunk, akkor a következő lépés, hogy meg kell szabni, milyen anyagból szeretnénk elkészíttetni egyedi ülőgarnitúránkat. A felhasználható textilek és bőrök száma szinte végtelen, ezért ennek a témának egy külön cikket szentelünk. Elöljáróban annyit, hogy a választásnál a design és az ár mellett azzal is érdemes kalkulálni, hogy hova szánnánk a kanapénkat, ülőgarnitúránkat.

Ha a nappalinkba szánjuk, akkor minden bizonnyal gyakran fogjuk használni, ezért tanácsos olyan anyagot választani, ami tartós, kevésbé kopik, főleg ha háziállat vagy kisgyerek is van a családban. Amennyiben irodánkba, üzletünkbe szeretnénk, akkor a design kiemelten fontos lehet, hiszen szeretnénk olyan hatást kelteni, amivel lenyűgözhetjük vendégeinket, ügyfeleinket.

Symphonia modern design kanapé

Symphonia modern kanapé

Komfort személyre szabva

Beszéltünk már az ülőgarnitúra méretéről, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az ülőgarnitúra anyagának kiválasztásánál, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy mennyire komfortos ülőgarnitúránk, kanapénk. Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan tudjuk befolyásolni a komfortérzetet. A válasz nagyon egyszerű! A megfelelő feltérképezéssel. Más-más testalkatú, korosztályú embereknek más és más lehet a kényelmes. Képzeljük csak el, hogy egy magas, erősebb testalkattal rendelkező, és egy alacsony, gyengébb testalkatú ember számára nem lehet kényelmes ugyan az a kanapé. Éppen ezért a gyártás előtt érdemes belegondolni, hogy milyen testalkathoz szabjuk a kanapénk egyéb paramétereit.

Ehhez mérten tervezzük meg az ülőgarnitúra:

• Ülésmagasságát
• Ülőfelület szélességét
• Ülőfelület mélységét
• Ülőfelület keménységét
• Karfa magasságát
• Karfa szélességét
• Háttámla magasságát
• Háttámla dőlésszögét
• Háttámla keménységét

Chesterfield díszített karfa

Ülőgarnitúra stílusok

Többfajta stílusirányzat létezik az ülőgarnitúra gyártás világában, de a két legismertebb a Klasszikus ülőgarnitúra, és a Modern ülőgarnitúra. Mindkét stílusnak megvannak a maga jellegzetességei. Bemutatjuk, hogy milyen

Klasszikus Chesterfield ülőgarnitúrák

Az első Chesterfield ülőgarnitúrák a 18. században jelentek meg. Ezek voltak az első olyan bőrbútorok, amelyek a stílust és eleganciát vegyítették a kényelemmel. Egyfajta státuszszimbólum volt a gazdagok körében. Nagy mérete miatt kifejezetten figyelemfelkeltő, az adott helyiség egyik központi eleme. A robosztus mérete mellett felismerhető még henger alakú karfáiról, valamint hogy a háttámla és a karfa azonos magasságú.

További egyedi jellemzői a Chesterfield ülőgarnitúráknak a réz szegecselés, amelyet díszítő motívumként szoktak alkalmazni és a mélytűzött gombolás, amely hamisítatlan és elegáns megjelentést kölcsönöz a klasszikus ülőgarnitúráknak. A Chesterfield bőrbútoroknak méretükből adódóan nagy térre van szükségük, így kisebb lakásokba nem feltétlen ez a stílus ajánlott, de természetesen az egyedi tervezésű Chesterfield kanapék méretei személyre szabhatóak.

Classic deluxe chesterfield kanapé

Amennyiben érdeklik a Klasszikus Chesterfield ülőgarnitúrák, kattintson az alábbi linkre, és tekintse meg kínálatunkat.

Tovább a Klasszikus Chesterfield ülőgarnitúrákhoz

Modern ülőgarnitúrák

A modern ülőgarnitúrák elterjedése a 20. században kezdődött. Ez nagyban összefügg azzal, hogy gyökeresen megváltoztak a lakberendezési igények, és megjelentek a kisebb méretű lakások, lakótelepek, ahol már nem fért volna el egy robosztus klasszikus ülőgarnitúra. Ekkor jelentek meg a modern bőrbútorok, ülőgarnitúrák, amelyek sokkal inkább a kényelem és egyszerűség jegyében készültek.

Ezekre az ülőgarnitúrákra nem jellemző a díszítés, inkább az egyszerű letisztult vonalvezetés, nagy tágas ülőfelületek és kisebb helyigény. Sokkal inkább alkalmazkodik a hely designjához, de bizonyos színekben meghatározó eleme lehet lakásunknak. A kényelem mellett a funkcionalitás is ez előtérbe került, hiszen a modern kanapékra jellemző például az U vagy L alakú elrendezés, valamint a sarok ülőgarnitúrák is többnyire modern stílusban készülnek.

Monza modern ülőgarnitúra

Monza modern ülőgarnitúra 

Ha szeretne megtekinteni néhány Modern stílusú ülőgarnitúrát, akkor megteheti az alábbi linkre kattintva.

Tovább a Modern ülőgarnitúrákhoz

Összességében látható, hogy milyen sok szempont befolyásolja egy egyedi tervezésű ülőgarnitúra árát, de ugyanakkor garantált, hogy végül tökéletesen elégedett lesz az eredménnyel, legyen az kanapé, fotel, ülőgarnitúra. Reméljük tudtunk segíteni, és hasznos ötleteket adni.

Ülőgarnitúra vásárlás előtt érdemes megtekinteni akciós ülőgarnitúráinkat, amelyeket az alábbi linken érhet el.

Akciós Ülőgarnitúrákért kattintson ide

Amennyiben további kérdésük merülne fel, forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.

Ball Chair: A világon a legizgalmasabb fotel története

Ball Chair: A világon a legizgalmasabb fotel története

A Ball Chair, magyarul gömb fotel az egyik legkülönlegesebb design fotel, amelyet Eero Aarnio tervezett 1963-ban. Ennek a világhírű design fotelnek és tervezőjének történetét mutatjuk be. Eero Aarnio szabadúszóként kezdte a karrierjét, még az 1960-as évek elején....

Ülőgarnitúra személyre szabhatóságának szerteágazó lehetőségei

Ülőgarnitúra személyre szabhatóságának szerteágazó lehetőségei

Rengeteg egyedi ülőgarnitúra gyártó oldalán olvashatjuk az alábbi szöveget: „Ülőgarnitúrák, kanapék egyedi igények szerint, személyre szabott megoldásokkal.” Sokan viszont nem tudják, hogy pontosan mit takar a személyre szabott megoldás, és mégis mely részeit, elemeit...

A valódi elegancia képviselői Chesterfield bőr ülőgarnitúrák

A valódi elegancia képviselői Chesterfield bőr ülőgarnitúrák

Irodába keres ülőgarnitúrát? Az irodai bútorok stílusa, megjelenése többnyire megszabott keretek között mozog, hiszen hivatalos, formális közegbe kerülnek majd. Egy irodai bútor legyen kényelmes, stílusos, ugyanakkor visszafogott, tiszteletet parancsoló, minimalista....