Hogyan ápoljuk és tisztítsuk bőrbútorunkat?

A bőr ülőgarnitúrák egyre szélesebb körben válnak kedvelt darabokká, ami nem is csoda, hiszen strapabíróak és eleganciát sugároznak, ám a tisztításuk nem éppen a legegyszerűbb, ugyanis a nem gondosan megválasztott szerek kárt okozhatnak a bútoron. Íme, néhány tipp, hogy mire érdemes figyelni a bőr ülőgarnitúrák tisztításánál:

• A bőrre TILOS oldószeres és szilikon tartalmú tisztítószereket alkalmazni, és a benzin és a terpentin is kerülendő.
• A méhviaszosról elterjedt, hogy jót tesz a bőrbútornak. Ez tévhit, ugyanis eltömíti az anyag pórusait és gátolja a szellőzését.
• Rendkívül fontos a bőrbútorok gyakori portalanítása.
• Erős napfénytől mentes helyen helyezzük el kedvenc bútorunkat.
• Ha szennyeződés kerül a bőrfelületre, azonnal töröljük le egy vizes vagy száraz puha ruhával, de soha ne dörzsöljük durván.
• A foltokat speciális bőrtisztító készítményekkel lehet eltávolítani, de figyeljünk, hogy mindenképpen a bőrfajtának megfelelő készítményt szerezzük be.
• Makacs szennyeződések esetén érdemes professzionális bőr tisztító és ápoló szereket használni, melyek nemcsak rendkívül hatékonyan tisztítanak, de hosszú távon sem tesznek kárt a bőrben. Ráadásul magas fokú védelmet biztosítanak, és minden bőrtípushoz és szövetkárpithoz beszerezhetőek kínálatunkban.

Tekintse át kínálatunkat, ha kedvet kapott a bőrbútorok világához, széles választékban megtalálható minden stílus, amihez csak kedve lehet!

Ball Chair: A világon a legizgalmasabb fotel története

Ball Chair: A világon a legizgalmasabb fotel története

A Ball Chair, magyarul gömb fotel az egyik legkülönlegesebb design fotel, amelyet Eero Aarnio tervezett 1963-ban. Ennek a világhírű design fotelnek és tervezőjének történetét mutatjuk be. Eero Aarnio szabadúszóként kezdte a karrierjét, még az 1960-as évek elején....

Ülőgarnitúra személyre szabhatóságának szerteágazó lehetőségei

Ülőgarnitúra személyre szabhatóságának szerteágazó lehetőségei

Rengeteg egyedi ülőgarnitúra gyártó oldalán olvashatjuk az alábbi szöveget: „Ülőgarnitúrák, kanapék egyedi igények szerint, személyre szabott megoldásokkal.” Sokan viszont nem tudják, hogy pontosan mit takar a személyre szabott megoldás, és mégis mely részeit, elemeit...

A valódi elegancia képviselői Chesterfield bőr ülőgarnitúrák

A valódi elegancia képviselői Chesterfield bőr ülőgarnitúrák

Irodába keres ülőgarnitúrát? Az irodai bútorok stílusa, megjelenése többnyire megszabott keretek között mozog, hiszen hivatalos, formális közegbe kerülnek majd. Egy irodai bútor legyen kényelmes, stílusos, ugyanakkor visszafogott, tiszteletet parancsoló, minimalista....