Hogyan varázsoltunk újjá két már-már kidobásra ítélt kanapét?

A kanapék használatuk során előbb vagy utóbb tönkremennek, elhasználódnak. Ilyenkor vagy megválunk a kanapétól, és beszerzünk helyette egy újat, vagy pedig keresünk egy kárpitost, akivel felújíttatjuk kanapénkat. Sokan azonnal elvetik a felújítás lehetőségét, mondván, már úgy sem lehet a korábbi állapotába hozni, vagy pedig túl nagy összeget emésztene fel a kanapé felújítás. Ebben a cikkünkben egyrészt szeretnénk bemutatni, hogy egy kidobásra ítélt kanapét is újjá lehet varázsolni, valamint hogyan zajlott a felújítás menete, és mekkora ráfordítást igényel egy kanapé, ülőgarnitúra felújítása.

Először is röviden, hogy miről lesz szó:

• Bemutatjuk, hogy milyen állapotban voltak a kanapék, amikor hozzánk kerültek, és hogy miért kerülhettek ilyen rossz állapotba.
• Levezetjük, hogyan zajlott a kanapék részletes állapotfelmérése, valamint milyen javítási, felújítási munkálatokat láttunk szükségesnek.
• Leírjuk, hogy milyen szempontok alapján történt a bútorbőr kiválasztása, és milyen személyes igényeknek kellett megfelelnie az új bőrtípusnak.
• Részletesen bemutatjuk a javítási munkafolyamatokat, és módosításokat a kanapék felújítása során.
• Összehasonlítjuk, hogy milyen volt, és milyen lett a felújítás után a kanapé. Nem fog hinni a szemének!
• A végén pedig adunk pár javaslatot, hasznos tanácsot, hogyan érdemes ápolni a bőr kanapékat, hogy minél tovább megőrizhessük újszerű állapotát.

Kezdjük is a két felújítandó kanapé bemutatásával.

Az egyik felújításra szoruló kanapé egy modern stílusú bőrbútor, a másik pedig egy antik bőr ülőgarnitúra volt. Mindkét kanapé felújítása során különböző szempontokat kellett figyelembe venni, és a megrendelők igényei is eltérőek voltak, így a továbbiakban párhuzamosan fogjuk vezetni a modern és az antik kanapé felújításának folyamatait.

Modern ülőgarnitúra:

Skandináv, műbőrből készült ülőgarnitúra, amelynek a formája időtálló, mechanikája erős, és a szivacsok is megfelelő állapotban voltak. A problémát a gyenge, kopott, rossz minőségű műbőr kárpit jelentette, ami teljesen elhasználódott az évek során. A megrendelők szerették volna felújítani, de gazdaságosan, mivel az ülőgarnitúra alap ára nem volt drága. Ez az ülőgarnitúra típus még kapható újonnan is, de ezt a lehetőséget elvetették, mivel szerettek volna egy tartósabb, minőségibb, lehetőleg valódi bőrrel kárpitozott ülőgarnitúrát.

modern ülőgarnitúra felújítás előtt

Antik ülőgarnitúra:

1920-ban készült, prémium bőr ülőgarnitúra, amely szülői örökség volt. Az ülőgarnitúrát eredeti pull up bőr borította, amely szakadozott, kiszáradt és kemény volt, teljesen tönkrement az idő folyamán. Hagyományos kárpitozási technikával készült, lószőrrel és szalmával tömve. A szép, faragott fa részek is nagyon rossz állapotban voltak. A megrendelők szerették volna eredeti állapotába visszaállítani a garnitúrát, viszont már modern anyagokat is felhasználva, mint például az üléshez használható komfort habok, amelyek még tartósabbá és kényelmesebbé tehetik az ülőgarnitúrát.

antik ülőgarnitúra felújítás előtt

antik fotel felújítás előtt

Most, hogy bemutattuk milyen állapotban voltak az ülőgarnitúrák, következhet az állapotfelmérés valamint a felújítási munkálatok meghatározása.

Amennyiben érdekli, hogy milyen eredményt értünk el ezzel a két kanapéval a felújítást követően, akkor az alábbi linken megtalálja a teljes cikket ülőgarnitúra felújítással foglalkozó társoldalunkon, a leatherexpress.hu-n.

Antik ülőgarnitúra felújítása
Modern ülőgarnitúra felújítása

Ball Chair: A világon a legizgalmasabb fotel története

Ball Chair: A világon a legizgalmasabb fotel története

A Ball Chair, magyarul gömb fotel az egyik legkülönlegesebb design fotel, amelyet Eero Aarnio tervezett 1963-ban. Ennek a világhírű design fotelnek és tervezőjének történetét mutatjuk be. Eero Aarnio szabadúszóként kezdte a karrierjét, még az 1960-as évek elején....

Ülőgarnitúra személyre szabhatóságának szerteágazó lehetőségei

Ülőgarnitúra személyre szabhatóságának szerteágazó lehetőségei

Rengeteg egyedi ülőgarnitúra gyártó oldalán olvashatjuk az alábbi szöveget: „Ülőgarnitúrák, kanapék egyedi igények szerint, személyre szabott megoldásokkal.” Sokan viszont nem tudják, hogy pontosan mit takar a személyre szabott megoldás, és mégis mely részeit, elemeit...

A valódi elegancia képviselői Chesterfield bőr ülőgarnitúrák

A valódi elegancia képviselői Chesterfield bőr ülőgarnitúrák

Irodába keres ülőgarnitúrát? Az irodai bútorok stílusa, megjelenése többnyire megszabott keretek között mozog, hiszen hivatalos, formális közegbe kerülnek majd. Egy irodai bútor legyen kényelmes, stílusos, ugyanakkor visszafogott, tiszteletet parancsoló, minimalista....