Barcelona fotel, a modern design ikonja

A Barcelona fotel a belsőépítészek, a lakberendezők és természetesen a magánszemélyek körében is az egyik legkeresettebb luxus kiegészítő. Ismerje meg velünk a roppant nagy múltú Barcelona fotel történelmét és jelenét!

Történelmi kitekintő

A Barcelona fotelt 1929-ben tervezte Ludwig Mies van der Rohe, aki még ugyanebben az évben be is mutatta a német pavilonban a barcelonai kiállításon. A berendezés hamar a XX. század egyik legismertebb darabja lett világszerte.

barcelona bőr fotel barcelona design fotel

Melyek a Barcelona fotel legfőbb sajátosságai?

Finom sziluettje legfőbb ismertetőjegye a váz ollószerű formája, amelyet i.e. 1500-ból származó klasszikus gömbölyű ülések ihlettek. Fontos megjegyezni: az eredeti Barcelona fotelt krómozott szerkezettel és elefántcsont színű sertésbőr párnákkal készítették, amelyeket Florence Knoll – aki Van der Rohe barátja és tanítványa volt – a mestere engedélyével 1953-ban reprodukált és odaajándékozott a Modern Művészeti Múzeumnak (MoMA).

Mit képvisel napjainkban a Barcelona fotel?

A Barcelona fotelra természetesen a mai napig is ugyanaz a roppant magas szintű kivitelezés jellemző, mint a múlt század elején. Az aprólékos kidolgozásnak és a nagy precizitásnak köszönhetően a kárpitozott párnákat 40 különálló bőr négyzet alkotja, amelyeket kézzel varrnak össze a kéderekkel, majd bőrgombokkal tűznek le. A párnákat 17 marhabőr övből készült kárpitpánt rugózat tartja. A keret prémium minőségű rozsdamentes acélból készül, amely kézzel csiszolt fényes tükörbevonatot kap.

Honnan tudhatjuk, hogy eredeti Barcelona fotel tulajdonosai vagyunk?

Ahogy az a legtöbb népszerű márkánál és luxus terméknél megfigyelhető, sajnos az elmúlt években a piacot ellepték azok a gyenge, silány minőségű utánzatok, amelyek csupán másolatai az eredeti Barcelona fotelnak. Éppen ezért roppant fontos kiemelni: mindegyik Barcelona fotelen a Knoll logó és Ludwig Mies van der Rohe aláírása is megtalálható, ezek igazolják, hogy az eredeti fotel tulajdonosai vagyunk.

barcelona luxus design fotel

Amit a cégünk nyújt a vásárlóknak:

Prémium minőségű Barcelona fotel replikákat ajánlunk az érdeklődők figyelmébe. Kik a célközönségünk? Olyan igényes vásárlóréteget célzunk meg, akik hajlandók valamivel többet áldozni a magas minőségért, az eredetivel azonos komfortérzetért, a lenyűgöző szín- és anyagválasztékért.

Az elérhető elemválasztékunk:

• Barcelona Sofa (3 üléses kanapé): hossz: 180 cm, mélység: 84 cm, magasság 84 cm, ülésmagasság 45 cm
• Barcelona Chair (fotel): szélesség: 76 cm, mélység: 84 cm, magasság: 84 cm, ülésmagasság 45 cm
• Barcelona Ottoman (lábtartó): hosszúság: 63 cm, szélesség: 52 cm, magasság: 45 cm

barcelona fotel

A Barcelona fotel a modern design ikonjává válhatott, köszönhetően a kifinomult megjelenésnek, az elképesztő anyagminőségnek és a roppant precíz kivitelezésnek. Az általunk kínált Barcelona kanapé és fotel, továbbá Barcelona sofa és Barcelona lábtartó ideális hálószoba, iroda vagy éppen nappali stílusos berendezésére is. Ismerje meg Ön is kollekciónkat!

Ball Chair: A világon a legizgalmasabb fotel története

Ball Chair: A világon a legizgalmasabb fotel története

A Ball Chair, magyarul gömb fotel az egyik legkülönlegesebb design fotel, amelyet Eero Aarnio tervezett 1963-ban. Ennek a világhírű design fotelnek és tervezőjének történetét mutatjuk be. Eero Aarnio szabadúszóként kezdte a karrierjét, még az 1960-as évek elején....

Ülőgarnitúra személyre szabhatóságának szerteágazó lehetőségei

Ülőgarnitúra személyre szabhatóságának szerteágazó lehetőségei

Rengeteg egyedi ülőgarnitúra gyártó oldalán olvashatjuk az alábbi szöveget: „Ülőgarnitúrák, kanapék egyedi igények szerint, személyre szabott megoldásokkal.” Sokan viszont nem tudják, hogy pontosan mit takar a személyre szabott megoldás, és mégis mely részeit, elemeit...

A valódi elegancia képviselői Chesterfield bőr ülőgarnitúrák

A valódi elegancia képviselői Chesterfield bőr ülőgarnitúrák

Irodába keres ülőgarnitúrát? Az irodai bútorok stílusa, megjelenése többnyire megszabott keretek között mozog, hiszen hivatalos, formális közegbe kerülnek majd. Egy irodai bútor legyen kényelmes, stílusos, ugyanakkor visszafogott, tiszteletet parancsoló, minimalista....