Modern ülőgarnitúrák 

Prestige modern kanapé

Symphonia modern kanapé

Opera modern kanapé

Gianluca modern kanapé

Deco modern kanapé

Milano modern ülőgarnitúra

Monza modern ülőgarnitúra

Eva modern ülőgarnitúra

Padova modern ülőgarnitúra

Max modern fotel

Sophie design fotel

Sophie Capitonné fotel

Aida design fotel

Olympia modern kanapé

Barcelona design kanapé

Prestige modern kanapé

Symphonia modern kanapé

Opera modern kanapé

Gianluca modern kanapé

Deco modern kanapé

Milano modern ülőgarnitúra 

Monza modern ülőgarnitúra

Eva modern ülőgarnitúra 

Padova modern ülőgarnitúra

Max design fotel

Sophie design fotel

Sophie Capitonné fotel

Aida design fotel

Olympia modern kanapé

Barcelona design kanapé

Modern Kanapé

Napjain egyik legnépszerűbb lakberendezési stílusa a modern design. Rengeteg lakberendezési kiegészítő áll a rendelkezésünkre, hogy modern hangulatot varázsoljunk otthonunkba. Ezek közül az egyik központi elem nem más, mint a kanapé.

A kanapé stílusa nagyban meghatározza az adott helyiségben uralkodó hangulatot. Lássuk milyen jellemvonásokkal rendelkezik egy modern kanapé.

Modern kanapé jellemzői

A modern ülőgarnitúrákat már messziről könnyen felismerhetjük minimalista megjelenéséről és egyszerű, letisztult vonalvezetéséről. A Chesterfield kanapékkal ellentétben a modern kanapékon elvétve találhatunk díszítő elemeket.

A méreteit tekintve már nem ennyire egyértelmű a jellemzése a modern kanapéknak. Találhatunk ugyanis robusztus modelleket, valamint kisebb helyiségben is tökéletesen illeszkedő kanapékat. A háttámlák magasságát vizsgálva viszont többnyire az alacsonyabb háttámlás megoldásokkal találkozhatunk, amely szintén előnyös lehet egy kisebb térbe is, mivel nem szűkíti a teret, és mélyen a látómező alatt marad a kanapé legmagasabb pontja, azaz a háttámla.

A karfák méreteit illetően ismét nagyobb a szórás a modern ülőgarnitúrák esetében. Bár itt is inkább a keskenyebb karfák a gyakoribbak, de széles karfájú modelleket is találhatunk a modern kanapék böngészése során.

A keskenyebb karfa több szempontból is előnyösebb lehet egy kisebb helyiségbe, mivel ezáltal megnő az ülőfelület a kanapén, valamint nem szeparálja el a belső teret.

A kanapé lábait illetően szerteágazó variációs lehetőséggel találkozhatunk, kezdve a normál lábaktól, a krómozott, vagy rejtett lábakon át egészen a fa vagy kárpittal bevont lábakig.

Modern kanapék anyaghasználata

A modern kanapék esetében nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a bőr vagy a szövet felhasználása a gyakoribb. Találhatunk nagyon szép bőrből készült modern kanapékat, de egy igényes szövettel is igen mutatós tud lenni. Természetesen a bőrnek van egy exkluzív hatása, egyfajta luxus érzetet ad a kanapénak.

Az anyagválasztás során több szempontot is figyelembe kell venni, a lehető legjobb döntés meghozatalához. Ilyen szempont lehet a tartósság, a tisztíthatóság, de még a bőrünk típusához is érdemes hozzáigazítani a kiválasztott anyagot.

Sokan tévesen azt gondolják, hogy egy modern kanapé kárpitozása jóval egyszerűbb, mint egy gazdagon díszített Chesterfield kanapé kárpitozása. Bár logikusnak hangzik, de mégsem így van. Mivel a modern kanapék fő jellemvonása az egyenes, párhuzamosan futó vonalvezetés, így azonnal látványossá válik, ha egy varrás nem párhuzamos.

A modern kanapék anyagszükséglete nagy, mivel a felhasznált bőrök nagy panelekből állnak, így megnőhet a szabási veszteség is. Ezáltal a kiválasztott kárpitanyag nívója nagyban befolyásolhatja a kanapé végösszegét.

A kanapék esetében az anyaghasználattal egyértelműen a kárpit anyagára gondolnak, de van itt egy másik tényező is, ami legalább annyira fontos, mit a kárpit anyaga, ez pedig nem más, mint a váz, azaz miből készült a vázszerkezet.

A modern ülőgarnitúrák váza, sok más kanapéhoz hasonlóan többnyire kemény fából készül, viszont mivel a kecses formákat nehezebb fa vázzal kivitelezni, a fém vázas kanapék is igen elterjedtek a modern stílusú kanapék között.

Modern ülőgarnitúrák személyre szabva

Azok számára, akik nem szeretnének kompromisszumokat kötni egy modern kanapé kiválasztása során, lehetőséget biztosítunk, hogy teljesen személyre szabott kanapéja lehessen.

Ilyen esetekben a kanapé olyan paramétereit szabjuk az Ön igényeire, mint a méret, a kialakítás (ottomanos, L alakú, sarok), a kárpitanyag, a design, de még az ülések, háttámlák és karfák komfortfokozatát, magasságát is úgy alakítjuk ki, hogy ne csak szemet gyönyörködtető, hanem kényelmes is legyen leendő modern ülőgarnitúrája.

A modern kanapék esetében jellemzően egy alacsonyabb ülésmagassághoz (38-40 cm), egy mélyebb beülési mélység párosul. Az ülés kényelme mindenki számára eltérő lehet.

Mint ahogy fentebb is említettük, az ülések, háttámlák és karfák komfort fokozatát nem csak a kitöltő anyag rugalmassága határozza meg, hanem az is, hogy az adott testalkathoz illesszük a kanapék komfortját.

Például az idősebb korosztály számára ideálisabb lehet egy magasabb ülésmagasság, vagy egy kevésbé mély ülésmélység, ami által könnyebben lehet felkelni a kanapéról. Ha viszont nagyon megemeljük az ülésmagasságot vagy az ülésmélységet, akkor egy alacsonyabb ember esetében akár az is előfordulhat, hogy nem ér le a lába.

Az ülésmagasságot a kanapék ülés párnázatának anyaga, keménysége mellett a lábak magasságával is könnyedén korrigálhatjuk.

Sőt, akár a kanapé mintájára egyedi foteleket is készíthetünk, így tökéletes egységet alkotva otthona megjelenésében.

Amennyiben felkeltette érdeklődését valamelyik modern kanapénk, vagy egy teljesen személyre szabott ülőgarnitúrára vágyik, keressen minket elérhetőségeinken, vagy látogasson el Bemutatótermünkbe, ahol megtekintheti, kipróbálhatja, milyen értést tud nyújtani, egy luxus modern kanapé.